podcast_7492_1367599443_taylor-swift-house-zoom1-660x456

Jak bydlí celebrity: Lucie Bílá

Komentáře: 0

Jedním slovem luxus. Tak v něm si žijí celebrity a známé osobnosti. Někteří z nich mají tolik peněz, že si mohou dovolit téměř cokoliv, třeba i svůj vlastní heliport nebo letiště. Založila jsem pro vás zcela novou rubriku, kde se každý týden budeme věnovat jedné celebritě a podíváme se do zákoutí jejich bydliště.

Lucie vyrábí přívěsky; zdroj: Blesk.cz

Pro dnešní den jsem vybrala osobnost, kterou zná celý národ. Říká se o ni, že má zlato v hrdle, má několik zlatých slavíků a prý i zlaté srdce. Ano, řeč je o Lucii Bílé, vlastním jménem Haně Zaňákové. Lucce je dnes 51 let a žije sama ve své krásné vile, které říká orlí hnízdo. To se nachází v Otvovicích, v malé vesničce nedaleko Kralup nad Vltavou. Vesnička má asi sedm set obyvatel a je obklopena lesy a poli.

V Otvovicích se přímo narodila, vyrůstala, chodila tam do školy a všichni ji tam znají. Prý ale všichni jen v dobrém, neberou ji jako nějakou televizní hvězdu, ale jako obyčejnou holku z vesnice, která si občas zajde na pivo do místní hospůdky. Kohokoliv se zeptáte, bude vám o Haničce vyprávět jako o milé, usměvavé holce, která se nezměnila. Lucii je tato vesnice tak blízká, že v ní dokonce koupila i kulturní centrum. Cítí se tam jako doma, má tam spousty vzpomínek a zážitků. Nebydlí tam však úplně sama, nazvala bych to menší komunitou kamarádek. Jedna se jí stará o šatník a úklid, druhá o vlasy a líčení, třetí jí něco uvaří a poklábosí večer u skleničky vína. Syn Filip žije v zahraničí, vidí se málo. Pravidelně ji navštěvuje bratr Karel se synovcem, návštěvy jsou u Lucky časté. Málem jsem zapomněla zmínit, že má mimo jiné i dvě kočky. Je hlavně pracovně vytížená, musí zvládnout i několik představení za den.

Lucčino sídlo; zdroj: Blesk.cz

Lucka vystřídala asi třináct různých bydlišť a doufá, že orlí hnízdo je místo, kde bude bydlet už do konce svého života. Začínala v Praze v různých podnájmech. Žila v krásné vile v Jevanech s Petrem Kratochvílem, se kterým má syna Filipa. Vyzkoušela si i život v zahraničí, a to na americké Floridě, kde si připadala spíše jako na dovolené, styl místního života jí nevyhovoval a chyběli jí přátelé a rodina. Nakonec našla své místo, které si i sama vybudovala. Původně na pozemku stál starý dům, který chtěla zrekonstruovat, ale když přišel soused s nabídkou odkupu části jeho pozemku, naskytla se jedinečná možnost vybudovat si vlastní hnízdečko. Pozemek byl najednou velký, vznikal projekt, jejímž návrhářem byl architekt Aleš Lapka. Výstavba vysněného obydlí, jehož dominantou je dřevo, kámen a beton, trvala několik let. Na pozemku dále stojí bazén, garáž, přístřešek s grilem a několik starých, velkých stromů, za které bojovala, aby během stavby nebyly porušeny. Celá stavba stála kolem čtyřiceti miliónů korun.

Uvnitř domu je několik pokojů, krásná velká a prostorná kuchyň, v obývacím pokoji dominuje velké množství sošek andělíčků, všech možných velikostí, tvarů a barev. Najdete tam spousty fotografií a starých předmětů. Co jste možná nevěděli, Lucie vyrábí bižuterii v podobě řetízků s andělíčky, které pak prodává na charitativní účely, stejně tak i panenky. Má tedy i svou malou dílničku. Na podzim pořádá charitativní koncert v Kralupech, výtěžek pak putuje na opravy budov nebo koupi něčeho potřebného do rodných Otvovic.

Lucie si střežila své soukromí dlouho, vědělo se sice kde bydlí, ale jak to u ní vypadá, bylo dlouholetým tajemstvím. Až před necelým rokem svolila k natáčení pořadu u sebe doma s Alešem Cibulkou, kde odhalila částečně své soukromí.

Zajímá Vás více? Podívejte se na video s Alešem Cibulkou na pořad Můžu dál?

 

Chcete si žít taky jako v paláci, ale nemůžete ho nikde sehnat? Vybírejte z nabídky inzerátů na našem portálu https://www.videobydleni.cz/

Nabídka nemovitostí

Nové články