architecture-563614_1280

Vinylové podlahy jsou na podlahové vytápění jedno z nejlepších řešení

Komentáře: 0

V posledních dvaceti letech se technologie razantně posunuly kupředu, o čemž svědčí i moderní řešení v novostavbách. Stačí se zaměřit na vytápění, přičemž dávno jsou pryč doby, kdy se používaly litinové radiátory. V současné době hraje v této oblasti prim podlahové vytápění, které s sebou přináší hned několik benefitů.

Pokud přemýšlíte o podlahovém vytápění, měli byste pamatovat na to, že je nezbytné zkombinovat ho se správným druhem podlahy. V následujících řádcích vám představíme vinylové podlahy, které jsou v případě podlahového vytápění doporučovány nejvíce.

Vinylové podlahy jsou velice oblíbené hned z několika důvodů, vyznačují se jednoduchou údržbou, doporučují se dokonce do interiérů, které obývají alergici. Přidanou hodnotou je perfektní design, který může napodobovat jak dřevo, tak klidně i dlažbu či kámen. Vinylové podlahy jsou v neposlední řadě cenově přijatelné a mohou být použity v podstatě kdekoliv.

U vinylové podlahy dejte pozor na třídu zátěže

V první řadě byste se měli zaměřit na třídu zátěže, protože ta rozhoduje o životnosti. Pokud sáhnete po variantě s vyšší zátěží, rozhodně se nic nestane, naopak, jestliže zvolíte do hodně exponovaných prostorů vinylovou podlahu s nízkou zátěží, mohla by se poměrně rychle poškodit, což pravděpodobně nechcete. Setkat se můžete s několika označeními:

Třída zátěže 21 až 23

Vinylová podlaha s třídou zátěže v tomto rozmezí je vhodná do obytných prostor. Varianta s číslem 21 nachází uplatnění v prostorech s nízkým zatížením, s číslem 22 zase se středním zatížením a s číslem 23 s vysokým zatížením.

Třída zátěže 31 až 34

Pokud vám však nevadí připlatit si, určitě sáhněte po vinylové podlaze, která je zařazena do jedné z těchto tříd zátěže. Perfektně se hodí i do komerčních prostor. Opět platí pravidlo, že čím je větší číslo, tím je vinylová podlaha odolnější vůči zatížení.

Třída zátěže 41 až 43

V extrémně namáhaných prostorech poslouží vinylová podlaha s třídou zátěže s označením od 41 do 43. Taková vinylová podlaha bez problémů zvládne i nápor v průmyslových a výrobních halách.

Co byste měli při výběru vinylové podlahy zohlednit?

Přestože se vinylové podlahy skutečně hodí pro podlahové vytápění, je nezbytné vybrat ale správnou verzi, jelikož ne všechny nabízené modely jsou ideální volbou. Zaměřte se na podlahové krytiny, které získaly atestaci na využití v kombinaci s podlahovým topením. Obloukem se vyhněte celovinylovým plovoucím podlahám, neboť nejsou pro podlahové vytápění ideální kvůli vysoké roztažnosti.

Položení vinylové podlahy přenechejte odborníkům

V případě, že s pokládkou podlahových krytin nemáte žádné zkušenosti, ideální je přenechat práci specialistům. Špatným položením by se totiž mohlo stát, že by se vytvořily nevzhledné boule, což pravděpodobně nechcete. Bohužel, na takové věci se reklamace nevztahuje, protože vada je způsobena neodbornou manipulací s vinylem.

Vinylová podlaha, stejně jako ostatní podlahové krytiny, je k dostání v mnoha kvalitách. Rozhodně se nevyplácí kupovat nejlevnější verze, protože často na nich pohoříte tím, že se třeba začnou poškozovat vlivem podlahového topení. Jestliže tedy plánujete podlahové vytápění, je lepší zakoupit kvalitní provedení, abyste tak předešli jakýmkoliv problémům.

Současný trh je naštěstí rozmanitý, a tak máte z čeho vybírat. Z docela fádního obývacího pokoje si můžete vytvořit místnost, ve které podlaha bude připomínat kámen či beton. Pokud nedáte dopustit na dřevo, žádný problém, i dřevěné dekory jsou v nabídce. Stačí si jen vybrat z nepřeberného množství modelů.

Nabídka nemovitostí

Nové články