uhli

Prodej uhlí zažívá návrat

Komentáře: 0

Současná energetická situace zvyšuje prodej uhlí. Když jej zakoupíte, máte jistotu prohřátého domova. Přečtěte si, proč je výhodné pořídit si dostatečné zásoby nebo jaké plusy přináší vytápění uhlím.

Proč se prodává uhlí ve stále větší míře?

Hlavními důvody pro současný velmi aktivní prodej uhlí jsou rychlé a nečekané změny na trhu s energiemi. S tím je samozřejmě spojené zdražování. Česká republika má zdroje všech druhů uhlí. Cena je z tohoto důvodu stabilnější. Tato na uhlík bohatá hornina stále patří mezi nejlevnější a nejoblíbenější suroviny pro vytápění domácností.

Proč je výhodné zatápět uhlím?

Kotle, které jsou vyráběné na spalování uhlí, mají vyšší efektivitu a zároveň vypouští nižší emise oxidů síry. Proto se nemusíte bát znečištění životního prostředí. Už nezažijete ten štiplavý kouř, jak to bylo v dřívějších dobách při inverzi. Nejmodernější kotle 5. emisní třídy vykazují účinnost nad 88 %. Ty nejlepší pak i 95 %. Znamená to, že ztráta energie je v případě těch nejdokonalejších pouhých 5%. Proto se vyplatí investice do kvalitního uhlí i spalovacího zařízení.

S pytlovaným uhlím se snadno manipuluje

Prodej uhlí se zvyšuje vždy s blížícím se podzimem. Ale nakupovat můžete prakticky kdykoliv, protože dobří prodejci mají celoročně skladové zásoby. Nákup pytlovaného uhlí vám přináší spoustu výhod se skladováním i přenášením. Tímto způsobem se vyhnete oblakům prachu a veškerá manipulace probíhá v čistotě. V zimním období se může uvnitř objevit trocha kondenzované vody. Ale to lze jednoduše vyřešit, když pár pytlů přenesete do kotelny, otevřete je a necháte vodu odpařit.

Jaké uhlí seženete?

K dostání je pytlované hnědé uhlí z Mostu nebo Bíliny, které někdy bývá označováno i jako ledvické uhlí. Vedou se spory o to, které z nich je kvalitnější. Ale odpověď na tuto polemiku není jednoznačná a řídí se podle toho, které vlastnosti preferujete. Mostecké uhlí je výhřevnější, ale zůstává po něm více popela, který musíte často vynášet. Bílinské má trochu nižší výhřevnost, ale popelnatost je nižší. Pořídit si můžete i černé uhlí v pytlích. To pochází z místních zdrojů méně často, protože většina těžby putuje do elektrárny Dětmarovice.

Kde si můžete pořídit uhlí ještě dnes?

Potřebujete zakoupit uhlí na současnou topnou sezónu? E-shop Optimtop.cz má skladové zásoby. Zboží pak doručí až před váš dům. Uhlí je pytlované po 25 kg a uložené na paletě. Hnědé a černé uhlí je k dispozici ve všech velikostech pojmenovaných ořech 1 a 2, hrášek a kostka. Doprava je po celé České republice zdarma.

Nabídka nemovitostí

Nové články