Clay vase on the table in a dining room interior with a plant, c

Přineste do svého domova přírodu díky jednoduchým trikům

Komentáře: 0

Rustikální styl není ideální jen do bytu svobodného mládence. Nádherně se bude vyjímat také v domech nebo bytech rodin s dětmi. Základním prvkem jsou totiž přírodní materiály. A přírodu do interiéru svého domova chce jistě přinést každý z nás. Poradíme vám, jak to můžete udělat. Nemusíte přitom investovat velké částky. Mnoho z těchto prvků vás budou stát jen pár korun.

Přírodní materiály

Máte velmi blízko k přírodě a chcete ji mít i u sebe doma? Spolehněte se na rustikální nábytek. Žádný beton nebo lesklé povrchy tady očekávat nemůžete. Nic umělého by se vás doma nemělo nacházet, jestli si chcete užít přirozené prostředí ve svém domově. Přírodní materiály můžete krásně doplnit kovem, ale nemělo by ho být příliš mnoho. Z látek volte také přírodní varianty, např.:

  • bavlna,
  • len,
  • vlna.

Dřevo je samozřejmě základním materiálem, který by měl být u vás doma ve velkém množství. Luxusní jídelní stoly, knihovny, doplňky nebo dokonce obklady mohou být z kvalitního dřeva. Jestli máte větší rozpočet, můžete si pořídit luxusnější druhy dřeva, např. eben nebo jasan. Nechte dřevo tak přirozené, jak to jen bude možné. Nepoužívejte žádné barvy a minimum laku.

Živé rostliny

Není nic lepšího, než živé rostliny v interiéru. Jestli nemáte zrovna „zelený palec“, můžete si stále pořídit rostliny pro naprosté začátečníky, které nepotřebují mnoho péče. Zaplňte svůj domov rostlinami a budete se ihned cítit mnohem lépe. Navíc budete mít doma také čistější domov a méně toxinů, protože rostliny fungují jako přirozená čistička vzduchu.

Hřejivý oheň

Najděte si doma místo na krb nebo krbová kamna. Oheň vytvoří každý večer nádhernou atmosféru a ještě se zahřejete. Dnes existují velmi stylové krby, které si můžete velmi jednoduše pořídit a začlenit je do prostoru pod televizí. Uvidíte, že vám přinesou obrovské výhody. Nejen teplo, ale také atmosféru horské chaty a hygge pocity, které jsou k nezaplacení.

Mezi další přírodní dekorace a doplňky jednoznačně patří kožešiny a kůže. Jestli nechcete mít doma pravou kůži ze zvířete, pořiďte si umělou variantu. Na vzhledu to nepoznáte a budete mít lepší pocit. Budete se divit, ale velmi přírodní je také porcelán nebo keramika. I tímto způsobem se můžete přiblížit přírodě a tradičnímu nádobí.

Tlumené barvy

V přírodním nebo rustikálním interiéru byste neměli experimentovat s barvami. Jestli chcete doma více barev, spolehněte se na kvetoucí rostliny nebo drobné doplňky. Stěny musí zůstat bílé a zbytek pokojů by měl být v tlumených odstínech. Barevné stěny k tomuto stylu nepatří, ale barvu (např. červenou nebo modrou) můžete přinést domů ve formě doplňků. Jakým způsobem začleníte více přírody do svého domova? Spolehnete se pouze na doplňky nebo pořádnou rekonstrukci?

Nabídka nemovitostí

Nové články