budapest-g2c8362305_1280

Kde koupit maďarskou dálniční e-známku?

Komentáře: 0

Pokud se chystáte na cestu do Maďarska a láká vás pohled na malebná města, historické památky a nádhernou přírodu, nezapomeňte si pořídit elektronickou dálniční známku. Naštěstí díky moderním technologiím již nemusíte trávit čas na klasických kamenných prodejnách. Pohodlně a rychle si svou e-známku můžete zakoupit z pohodlí svého domova přes internet. V tomto článku vám představíme, jak snadno a bezpečně získat e-známku pro vaši cestu do Maďarska.

Kdy je potřeba pořídit dálniční známku?

Pokud plánujete cestu po maďarských dálnicích a rychlostních silnicích, je nutné zakoupit elektronickou dálniční známku před vjezdem na zpoplatněný úsek. Nákup e-známky je důležitým krokem, abyste se vyhnuli nepříjemnostem a předešli případným pokutám.

Musí být dálniční známka nalepena na čelní sklo?

V Maďarsku je systém dálničních známek plně elektronický, a proto není potřeba fyzicky nalepovat známku na čelní sklo vozidla. Kontrola platnosti e-známky probíhá prostřednictvím pevných kamer a mobilních řídicích jednotek mýtného. Doporučuje se však uchovat potvrzení o zakoupení e-známky zaslané e-mailem, které může posloužit jako důkaz o platnosti.

Je možné jet po dálnici bez známky?

Ne, jízda po zpoplatněných maďarských dálnicích a rychlostních silnicích bez platné elektronické dálniční známky je neoprávněná a může mít za následek vysoké pokuty. Z tohoto důvodu je důležité zakoupit e-známku před vjezdem na zpoplatněný úsek.

Co dělat, když omylem najedu na dálnici bez e-známky?

Pokud se vám stane, že omylem vjedete na zpoplatněný úsek maďarské dálnice, máte nanejvýš 60 minut na to, abyste si zakoupili e-známku a tím vyhnuli pokutě. Je důležité, abyste se okamžitě zastavili na bezpečném místě a neprodleně zakoupili elektronickou dálniční známku. Můžete si ji jednoduše zakoupit online bez nutnosti registrace a máte tak jistotu, že budete moci pokračovat v cestě bez obav.

Ceny, kategorie vozidel a typy známek:

Ceny e-známek se liší podle kategorie vozidla a délky platnosti. Pro přehlednost uvádíme orientační ceny e-známek za jednotlivé kategorie vozidel pro rok 2023:

– Kategorie D1 (osobní automobily do 3,5 t s kapacitou do 7 osob a jejich přívěsy):

  – 10 denní: 5 500 Ft

  – Měsíční: 8 900 Ft

  – Roční: 49 190 Ft

  – Krajská: 5 720 Ft

– Kategorie D2 (vozidla, která nepatří do jiných kategorií a nesplňují podmínky pro mýtné):

  – 10 denní: 8 000 Ft

  – Měsíční: 12 600 Ft

  – Roční: 69 830 Ft

  – Krajská: 11 450 Ft

– Kategorie B2 (autobusy s více než 9 trvalými sedadly včetně řidiče):

  – 10 denní: 17 730 Ft

  – Měsíční: 25 150 Ft

  – Roční: 228 850 Ft

  – Krajská: 22 890 Ft

– Kategorie U (přívěsy a přípojná vozidla kategorií D2 a B2):

  – 10 denní: 5 500 Ft

  – Měsíční: 8 900 Ft

  – Roční: 49 190 Ft

  – Krajská: 5 720 Ft

Na co si dát pozor při nákupu elektronické dálniční známky?

Při nákupu elektronické dálniční známky je důležité zkontrolovat správnost údajů, zejména poznávací značku vozidla a kategorii poplatku. Také si ověřte délku platnosti a vždy si ponechte potvrzení o zakoupení e-známky.

Pokud jste připraveni vydat se na dobrodružství po krásném Maďarsku, nemusíte nic složitě shánět, ale pohodlně si pořiďte e-známku Maďarsko online. 

Nyní už nic nebrání vaší cestě do Maďarska. Pohodlně si pořiďte dálniční známku online a užijte si bezstarostnou a pohodovou jízdu po maďarských dálnicích a rychlostních silnicích!

Nabídka nemovitostí

Nové články