realitni-kancelar-brno

Realitní profesionálové vás mohou provést každým obchodem

Komentáře: 0

Chystáte se prodávat nemovitost? A pokládáte si otázku, jestli byste bez provize realitky ušetřili několik procent z kupní ceny téměř bez námahy? Opak je pravdou, pojďme si proto detailně rozebrat vše, co patří do běžné práce realitního profesionála. Z laického pohledu to vypadá jednoduše, jen několik smluv, které jsou předem připravené a další formality spojené s tvorbou vhodného inzerátu, vynesou zajímavé peníze. Skutečnost je ale hodně odlišná, za úspěchem makléře se skrývá mnoho hodin pečlivé práce, při které nelze udělat žádnou chybu. Jaké jsou výhody prodeje bytu nebo domu s realitní kanceláří?

Méně starostí je velkou výhodou

Prodávající je v roli, kdy bude informován o dalším postupu, průběhu prohlídek a dalšími věcmi, ale sám musí pro prodej udělat jen minimum. Aktivní spolupráce, schůzky s makléřem, souhlas s konkrétními věcmi, to jsou body, které jsou na pořadu dne. Realitní kancelář Brno se postará o inzerát, telefonáty s dotazy potenciálních kupců nebo odpovědi na emaily. Nevadí mu, když zájemce telefonuje o víkendu nebo ve všední dny večer. Musí být připraven, protože možná volá člověk, který se za několik dnů objeví v roli kupce na prohlídce bytu. Kvalitní makléř má za sebou vždy reference v podobě dokončených prodejů, o kterých se dozví řada lidí. Transparentní přístup je pak zárukou úspěchu. Časová náročnost prodejů je vysoká a takové služby jednoduše nelze poskytnout zdarma.

Makléř je zkušeným obchodníkem

Umět vyjednávat a obhájit si svou kupní cenu, to je věc, kterou zástupce realitní kanceláře Brno musí zvládat na výbornou. Věříte si, že to zvládnete lépe? Pokud by to tak bylo, stejně strávíte spoustu času dalšími úkony, které jsou spojené s prodejem nemovitosti. Odhad tržní ceny, vyřízení úvěru na byt přizváním hypotečního specialisty, úschova kupní ceny a výplata na účet prodávajícího, to jsou kroky, které musí být naprosto bezchybné. A smlouva? Tu připraví advokát, který s realitní kanceláří Azolo Reality spolupracuje už dlouho. Nic neprobíhá ve spěchu, naopak je nutné probrat všechny detaily kupní smlouvy. Vázne na nemovitosti nějaký dluh? Splácíte hypotéku? Nevadí, vše je možné řešit. Jaké jsou největší výhody spolupráce s RK?

  • Bezpečnost. V zájmu realitky je férový obchod, který bude sloužit jako její další reference.
  • Kvalitní prezentace. Fotografie od profesionála a home staging, který zvýší prodejní šance.
  • Přesnost informací. V inzerátu bude všechno, co je důležité. A pak už stačí jenom zavolat!

Jaký je zájem o vaši nemovitost?

Realitní kancelář Brno vás bude pečlivě informovat o tom, jak se vyvíjí návštěvnost inzerce a kdo všechno má zájem o nezávaznou prohlídku. Makléři mají k dispozici podrobné informace a můžete s nimi rozvinout i debatu o dalším postupu. Když budete mít detailní přehled o situaci, znamená to klid v duši, že? Při realitních obchodech je nutná trpělivost a systematická práce specialisty, který ví, co dělá. Vyfiltrují se také nepříjemní zájemci. V případě, že byste vydali inzerát na vlastní pěst, mohli byste mít v mailu záplavu zpráv od různých RK, které se budou týkat možné spolupráce. Probírat se takovou poštou a reagovat ještě na odpovědi skutečných zájemců, může být velmi obtížné. Proč to nenechat na zkušených lidech, kteří v oboru pracují a vědí, jak co nejlépe komunikovat s klienty?

Férový přístup od A do Z

Vždy víte, na čem přesně jste. Realitní kancelář Brno zajistí odhad kupní ceny, hypotečního specialistu pro zájemce i další věci. Můžete nemovitost také pronajímat, což je alternativa k prodeji a možnost menšího, ale stálého příjmu, třeba i na několik příštích let. Pokud se rozhodnete prodat, peníze budou v pojištěné advokátní úschově, což znamená o jednu starost méně. Bezpečná úschova je prioritou pro každého klienta, ať už je to kupující nebo prodávající. Vždy jde o věc férové domluvy. Záleží na mnoha okolnostech a prodej nelze uspěchat. Jak by řekl klasik, nemovitost se prodává jenom jednou, pak už je řada na někom dalším.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nabídka nemovitostí

Nové články