vykupy_nemovitosti

Výkup nemovitosti sází na rychlé jednání a férovou dohodu

Komentáře: 0

Dražba vašeho bydlení je blízko, ocitli jste se v životní situaci, kterou vám nikdo z blízkých a přátel nezávidí? Samozřejmě, je to hodně nepříjemná záležitost, z níž asi na první pohled nevidíte žádné účinné východisko. Proč ale sedět v koutě a čekat, než se dražba uskuteční? Opakované dražení bytu nebo domu může znamenat, že vyvolávací cena bude menší než polovina hodnoty původního odhadu. A takový scénář si určitě nikdo nepřeje. Prodej bydlení hlubokou pod cenou, a to jen proto, aby byli uspokojeni věřitelé, je bohužel v moderním světě zcela běžnou situací. Lze ale najít vhodnou alternativu.

Minimum administrativy je u výkupu nemovitostí výhodou

Nemáte rádi dlouhé smlouvy a na první pohled až nekonečné papírování? Buďte bez obav, jde to jednoduše. Platí, že vám výkup nemovitosti vyjde maximálně vstříc. Stačí zavolat nebo vyplnit krátký formulář, v němž popíšete základy situace, kterou chcete v blízké době vyřešit. Specialisté se vám budou brzy věnovat, zavolají nebo přijdou na návštěvu, navrhnou řešení celé situace. Odhadce pak navrhne kupní cenu a pak už zbývá jen rozhodnutí. Máte na výběr dvě varianty, přijmout nebo odmítnout, rozhodně nejste do ničeho nuceni. Smlouvu dostanete předem, budete si ji moci přečíst, zvážit své možnosti, projednat vše s vlastním právním zástupcem. A na verdikt bude dostatek času. Neplatí, že podepsat musíte tady a teď, okamžitě po učinění konkrétního cenového návrhu od znalce.

Výplatou peněz rozhodně nic končit nemusí

Když dojde k vyplacení dohodnuté sumy, můžete zůstat jako nájemník nebo zařídit převody energií a další detaily. Výkup nemovitostí je totiž velmi komplexní proces, který bude od A do Z naprosto transparentní. Finance dostanete neprodleně po podpisu smluvní dohody. Jednáte totiž s přímým kupujícím, a nikoliv se zprostředkovatelem, který by musel čekat na další věci. Neplatíte také žádnou provizi RK, kupní cena je konečná a budete s ní moci disponovat dle vlastního uvážení. Jestli zaplatíte dluhy nebo například plánujete přesun do jiného města a rychlost je vaše priorita, už je výhradně na vás. Nařízená dražba, začátek exekuce nebo insolvenční řízení, se vším se dá ještě účinně pohnout. V čem spočívá výhoda tohoto řešení oproti spolupráci s realitní kanceláří a snahou o klasický prodej?

  • Bez prohlídek. Každá nemovitost vyžaduje prohlídkový den, kdy přijde řada různých zájemců.
  • Peníze jsou vaše. S realitkou byste se jinak museli podělit, nejen o provizi, ale i další náklady.
  • Žádná inzerce na internetu. Nejprve je nutné oslovit budoucího kupce, bez inzerátů to nejde.

Řešení najdou i velmi náročné případy

Výkupy nemovitosti jsou možné i tehdy, když vázne na bytě věcné břemeno nebo zástava skrze hypotéku. Jen je pravděpodobné, že se řešení nenajde během příštích dnů, ale celá akce potrvá o něco déle. Jak dlouho? To je individuální, protože pokaždé záleží na povaze problému, jenž je v cestě. Vykoupit lze nejen byty a domy, ale i různé pozemky, od zahrad po pole, parcely a podobně, takže se můžete ozvat i v případě, že jste majitelem lesa, ale raději byste měli peníze a obešli se bez starostí o výsadbu nových stromů a péči o ně.

Chaty, chalupy a domy na venkově

Předmětem výkupu mohou být i rekreační chaty v oblastech, které máte daleko od domova a už je nechcete nebo nemůžete udržovat. A nejde jen o základní údržbu a plány na budoucí rekonstrukci, ale také sekání trávníku a podobně. Pravidelná práce na chatě je časově dosti náročná. Pokud máte nemovitost, jíž byste raději co nejdříve zpeněžili, nabízí se právě tato varianta. Výkup nemovitosti je rychlý, věcný a transparentní. A mimochodem, nad prodejem nemovitosti v dražbě máte jen velmi malou kontrolu. Výtěžek možná nemusí stačit ani na pokrytí vašich závazků. Startuje se totiž na pouhých dvou třetinách znaleckého posudku. A postupně se můžete, v případě opakované dražby, dostat až na čtvrtinu původního odhadu. A taková vyvolávací cena přiláká zájemce téměř najisto. Je proto lepší, když se jedná včas.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nabídka nemovitostí

Nové články