postele

Noční stolky: neodmyslitelná součást každé stylové ložnice

Komentáře: 0

Při zařizování ložnice je výběr správných nočních stolků klíčový. Nejenže dokáží přinést do prostoru praktičnost a eleganci, ale jejich materiál a design ovlivňují celkovou atmosféru místnosti. Dřevo dodává přírodní a teplý vzhled, zatímco laminát či kov přináší moderní a odolný charakter. Správné umístění nočních stolků pak může vytvořit harmonický a funkční prostor pro odpočinek. Jak se postarat o tyto kusy nábytku a jak vybrat ten nejvhodnější? Podívejme se na tipy a triky pro péči, umístění a výběr nočních stolků do vaší ložnice.

Materiál a design

Při výběru nočních stolků je klíčové zvážit materiál, ze kterého jsou vyrobeny, a jejich design. Dřevo dodává ložnici přirozený a teplý vzhled, zatímco laminát je praktický a odolný vůči poškrábání a vlhkosti. Kovové stolky přinášejí moderní a minimalistický vzhled.

Umístění v ložnici

Správné umístění nočních stolků může mít zásadní vliv na atmosféru a pohodlí v ložnici. Umístěte je tak, aby byly dosažitelné z postele a poskytovaly dostatečné osvětlení pro čtení či jiné aktivity. Symetrické umístění stolků po obou stranách postele může vytvořit harmonický dojem. Optimální výška nočního stolku by měla odpovídat ideálně výšce postele, aby bylo dosažení nočního stolku pohodlné. Vedle výšky je také důležitá hloubka nočního stolku. Ideální hloubka by neměla přesahovat přibližně 60 cm, abyste se vyhnuli nepříjemnému narážení do stolku.

Péče a čištění nočních stolků

Pravidelná údržba je klíčem k zachování krásy a funkčnosti nočního stolku po dlouhá léta. Dřevěné noční stolky je vhodné čistit měkkým hadříkem navlhčeným vodou a případně použít speciální čisticí prostředky určené pro dřevěný nábytek. Dbejte na to, aby se noční stolky nedostaly do přímého kontaktu s vodou nebo vlhkostí, aby se předešlo jejich poškození. Laminované a skleněné stolky lze jednoduše otřít vlhkým hadříkem s mýdlovou vodou a poté dobře osušit. Vyvarujte se používání příliš agresivních čisticích prostředků, které by mohly poškodit povrch stolku.

Nejčastějším problémem, se kterým se můžeme setkat u dřevěných nočních stolků, jsou nepěkné kruhy po sklenicích. Pokud se jedná o čerstvou skvrnu od nápoje, je nejlepší jednat okamžitě. Použijte fén a sušte postiženou oblast. Začněte s chladným vzduchem a postupně přejděte na teplejší. Alternativně můžete vyzkoušet žehličku, avšak vždy položte textilii mezi ní a stůl, abyste předešli většímu poškození. Při použití žehličky volte nižší teplotu. Pokud jsou skvrny již černé, znamená to, že se tekutina dostala hlouběji do nábytku, pod ochranný lak. Tento scénář vyžaduje více práce. Budete muset zbrousit lak, vybělit zasažené místo kyselinou šťavelovou, kterou lze zakoupit v lékárně, a následně povrch přetřít novým lakem. Tento postup vám pomůže obnovit původní krásu vašich nočních stolků a zbavit se nežádoucích kruhových skvrn.

Dopřáváte si masáž a podařilo se vám dřevěný noční stolek umastit od oleje? Není to vážný problém. Většinou se olej nedostane hlouběji do dřeva a jedná se pouze o povrchovou nečistotu. Tu lze snadno odstranit pomocí hadříku namočeného v neředěném octu, který účinně rozpustí mastnotu. Na závěr stačí stolek jemně přetřít teplou vodou a do sucha utřít, aby byl opět čistý a lesklý.

Ani se skvrnami od vosku nemusíte panikařit. Existuje několik účinných způsobů, jak je odstranit a zachovat krásu dřeva. Začněte tím, že nechte vosk ztuhnout a ztuhlejší části opatrně seškrábněte nožem zabaleným v tenkém hadříku. Pokud je vosk příliš měkký, zkuste ho ochladit položením kostek ledu zabalených v plastovém sáčku přímo na skvrnu. Po ztuhnutí vosku můžete pokračovat ve škrábání. Poté, co je vosk odstraněn, otřete mastné skvrny suchým hadříkem a následně očistěte povrch mýdlem nebo pěnou, dokud skvrna zcela nezmizí.

Kromě běžné péče je také důležité chránit noční stolky před přímým slunečním zářením a přílišnou vlhkostí, což by mohlo vést k deformacím či vyblednutí povrchu. Dbejte na to, aby noční stolky nebyly vystaveny náhlým teplotním změnám, které by mohly způsobit trhliny nebo deformace materiálu. Pravidelná údržba a opatrnost při manipulaci s nočními stolky zajistí, že budou dlouho vypadat jako nové a poskytnou vám spolehlivou funkci a krásu ve vaší ložnici.

Moderní a zároveň velmi praktické noční stolky do ložnice jsou nepostradatelným prvkem každého domova. Díky nim můžete mít své oblíbené věci nebo předměty vždy na dosah ruky, i když zrovna odpočíváte v posteli. S jejich vnitřním úložným prostorem a odkládacími plochami zůstanou vaše věci vždy uspořádané a snadno dostupné. Vyberte si ze široké nabídky barev a dekorů ten, který nejlépe ladí s vaším interiérem. Zajímá vás noční stolek bílý, nebo preferujete některou z křiklavějších barev? Možností je mnoho, ať už se rozhodnete pro noční stolek v dubu sonoma nebo v buku, určitě najdete ten pravý, který splní všechny vaše požadavky.

Nabídka nemovitostí

Nové články