Modern Security System. Can Use Immediately. Perfect For Website, Social Media, Commercial And Others. Vector.

Jak zabezpečit nemovitost? Zkuste těchto 5 tipů

Komentáře: 0

Nemovitosti dnes mají zpravidla mnohamilionovou hodnotu, další desetitisíce až statisíce pak stojí vybavení. Není proto divu, že se majitelé domů, bytů, chalup a kanceláří o svůj majetek obávají. Naštěstí existují účinné způsoby, jak riziko krádeží snížit na minimum.

1) Zámkem vše začíná i končí

Nejdůležitější ze všeho je zámek hlavních dveří do nemovitosti. Jednoduchou „fabku“ dokáže lupič otevřít doslova za pár vteřin. I některé kvalitnější zámky ale dokážou zkušenějším zlodějům odolávat jen pár minut. Investujete-li ale do kvalitních bezpečnostních dveří s odolným zámkem, lupiče zpravidla takové dveře zaměstnají minimálně na několik desítek minut a často svou snahu o loupež raději vzdají. Žádný lupič nechce riskovat dopadení, což při složitém odvrtávání a páčení kvalitních dveří reálně hrozí.

2) Myslete i na další slabá místa

Sebelepší dveře jsou vám k ničemu, pokud by se mohl zloděj do nemovitosti dostat skrz okno. Vaši nemovitost by proto měla alespoň v přízemí chránit bezpečnostní okna, která vytvoří zloději podobně náročnou překážku jako vchodové dveře samotné. A totéž platí o vratech garážových nebo třeba o zadním vchodu ze zahrady. Nikde nesmí zůstat „slepé“ místo, které by nezvaného návštěvníka snadno pustilo skrz.

3) Tma je přítelem zlodějů

Když je celá nemovitost zhasnutá, láká zloděje dovnitř. Jak již bylo řečeno, žádný zloděj nechce zbytečně riskovat, a tak se rozsvíceným domům každý raději vyhne – riziko je příliš vysoké. Instalujte proto na zahradu venkovní světlo s čidlem. Pohybová čidla můžete instalovat i do předsíně. Zloději se rozsvíceného světla zaleknou a raději rychle vezmou nohy na ramena. Vedle toho zvažte trvale rozsvícený zdroj světla na příjezdové cestě, nesahá-li na ni světlo z veřejného osvětlení. Nikdo tak nebude moci nepozorovaně – ani se zhasnutými světly vozu – přijet až k domu.

4) Kamerou neuděláte chybu

Bezpečnostní kamera má hned dvě funkce. V první řadě může zloděje odradit od toho, aby se vůbec o krádež pokoušel. I v případě, že k vám lupič zavítá, se ale záznam může hodit. Můžete na ni zachytit SPZ vozu, kterým zloděj přijel. Když budete mít štěstí, nahrajete i jeho obličej. To vše výrazně zvyšuje šanci na jeho úspěšné dopadení.

Kromě toho vám ale kamera dodá klid na cestách a během dovolených. Kdykoliv se totiž můžete podívat, že se u vás nic špatného neděje a nemovitost zůstává nedotčena.

5) Spolupracujte se sousedy

Odjíždíte-li na dovolenou, je dobré o své nepřítomnosti informovat rodinu nebo sousedy, kterým věříte. Pomohou vám nemovitost ohlídat. Pomoc důvěryhodné osoby je v tomto směru nedocenitelná.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nabídka nemovitostí

Nové články