thumbs_krispol-22-00386

Zateplená garážová vrata s nejvyššími tepelně izolačními parametry, která zvýší hodnotu nemovitosti

Komentáře: 0

Garážová vrata jsou jedním z nejdůležitějších prvků konečného vzhledu domu. Musejí být funkční, pevná, bezpečná a jejich vzhled musí ladit s fasádou. Kromě těchto vlastností je však důležitá také tepelná izolace, která může výrazně ovlivnit energetickou účinnost a hodnotu nemovitosti. Existuje několik typů garážových vrat, která splňují všechny tyto podmínky, a navíc poskytují vynikající izolační vlastnosti – ať už se jedná o sekční, fasádní nebo rolovací vrata. V následujícím článku se podíváme na jejich vlastnosti, výhody a možnosti přizpůsobení, aby vaše volba byla co nejjednodušší.

Sekční garážová vrata

Sekční vrata jsou jednou z nejoblíbenějších voleb mezi zákazníky. Jejich způsob fungování umožňuje dosáhnout maximálního prostoru uvnitř garáže nebo na příjezdové cestě. Téměř neomezené možnosti povrchové úpravy dovolují vyrábět inovativní a neopakovatelná řešení. Sekční vrata lze přizpůsobit různým typům garáží a šířce vjezdu, včetně dvojitých garáží. Vysoký standard provedení zaručuje bezpečnost, pohodlnou obsluhu a výbornou tepelnou izolaci.

Sekční vrata KRISPOL jsou sestavena z panelů o tloušťce 40 mm, vyplněných polyuretanovou pěnou, a jsou utěsněna po celém obvodu a mezi panely. Tvar horního oblouku byl navržen tak, aby optimálně přitlačoval horní panel vrat k nadpraží. Proto mají tato vrata jedny z nejlepších tepelně izolačních vlastností na trhu U=1,12 [W/m²K]. Pro nízkoenergetické domy je k dispozici speciální nabídka: vrata VENTE K2 RFS 60 s tloušťkou 60 mm, která dosahují součinitele prostupu tepla U=0,9 [W/m²K].

Bez ohledu na to, jak dobře vrata vypadají z venkovní strany, nesmíme zapomenout na jejich kvalitu zpracování. Všechna kovová prvky jsou chráněny proti korozi, vrata jsou vybavena středovými závěsy pro zvýšení pevnosti konstrukce a boční kování je natřeno barvou podle panelů. Dvojité těsnění a ochrana PPS (ochrana proti prasknutí pružiny) jsou dalšími prvky zajišťujícími bezpečnost a dlouhou životnost vrat.

Fasádní vrata

Fasádní vrata jsou ideální volbou pro zákazníky, kteří kladou důraz na individuální charakter stavby. Tyto vrata umožňují přizpůsobení výrobku designu fasády, což umožňuje vychutnat si jedinečný design i funkčnost při každodenním používání. Fasádní vrata lze obložit libovolným materiálem (dřevo, kov, keramika, plast) podle přání zákazníka. Konstrukce vrat je individuálně připravena na základě analýzy hmotnosti zvoleného materiálu, což zajišťuje jejich bezpečnost a spolehlivost.

Zákazník má k dispozici tři konstrukce: s ocelovým panelem, hliníkové (vyplněné polyuretanovou pěnou) nebo IP sekce (s libovolnou výplní). Tato variabilita umožňuje dosažení maximálního přizpůsobení vrat konkrétním požadavkům a estetickým představám. Fasádní vrata jsou tedy nejen praktickým, ale také esteticky atraktivním řešením, které dokáže podtrhnout jedinečnost a charakter celé stavby.

Rolovací vrata

Rolovací vrata představují konstrukční řešení vhodné pro garáže, kde je potřeba dosáhnout maximálního volného prostoru přímo pod stropem, nebo pro nestandardní garáže a hospodářské budovy. Vrata se otevírají svisle vzhůru a vratové křídlo se po svinutí nachází v kazetě na vnější (RGZ) nebo vnitřní straně (RGW) garáže nad vjezdovým otvorem. Tento systém umožňuje efektivní využití prostoru a zároveň zajišťuje snadnou a pohodlnou obsluhu.

Rolovací vrata jsou vyrobena z hliníku, což zajišťuje jejich pevnost a dlouhou životnost. Profily vyplněné polyuretanovou pěnou, spodní těsnění, kluzná lišta a kartáčová těsnění ve vodících lištách poskytují vynikající tepelnou izolaci. Pohony vrat jsou přizpůsobeny jejich rozměrům a hmotnosti a jsou vybaveny setrvačnou brzdou, která zabraňuje náhodnému pádu vratového křídla. Plně automatizované systémy zajišťují vysoký komfort užívání.

Základní barevná škála rolovacích vrat zahrnuje 11 barev a několik desítek dekorů, což umožňuje jejich přizpůsobení vzhledu fasády domu. Tato široká nabídka barev a dekorů umožňuje dosáhnout harmonického vzhledu vrat s ostatními prvky domu.

Závěr

Garážová vrata jsou klíčovým prvkem každého domu, který ovlivňuje jeho bezpečnost, tepelnou izolaci a estetický dojem. Ať už se rozhodnete pro sekční, fasádní nebo rolovací vrata, je důležité zvážit všechny jejich vlastnosti a možnosti přizpůsobení. Společnost KRISPOL nabízí širokou škálu produktů, které splňují nejvyšší standardy kvality a bezpečnosti, a zároveň umožňují individuální přizpůsobení vašim konkrétním potřebám a estetickým požadavkům.

Nabídka nemovitostí

Nové články