addstoris-metropol_polished-gold-optic_part-ambiance-wash-place_16x9 (1)

5 nepostradatelných doplňků, které rozzáří vaši koupelnu

Komentáře: 0

Koupelna už dávno není jen místem pro hygienu, ale stává se oázou klidu, relaxace, ale také designovým “šperkem” každého bytu či domu! Ať už si ji chcete zpestřit praktickými doplňky nebo jen dodat šmrnc, existuje mnoho způsobů, jak ji během pár chvilek proměnit, vylepšit nebo jí dodat na praktičnosti. V tomto článku vám představíme 5 zajímavých doplňků, které rozzáří vaši koupelnu a dodají jí originální vzhled.

Držáky na mýdlo, dávkovače a stojánky na kartáčky

Držáky na mýdlo, dávkovače a stojánky na kartáčky jsou nezbytnou součástí každé koupelny. Kromě praktické funkce plní i estetickou roli a dotváří celkový dojem z interiéru. Při výběru těchto doplňků je důležité zohlednit několik faktorů:

Materiál – držáky a dávkovače se vyrábí z různých materiálů, jako je keramika, sklo, kov, plast a dřevo. Keramické a skleněné doplňky dodají koupelně elegantní vzhled, kovové a plastové jsou zase praktické a odolné. Dřevěné doplňky vnesou do koupelny prvek přírody.

Design – tyto doplňky seženete v široké škále designů, od klasických a elegantních až po moderní a extravagantní. Můžete si vybrat doplňky v jednotném designu, aby ladily s ostatním vybavením koupelny, nebo si pohrát s kontrastními barvami a materiály. 

Funkčnost – zvažte, jaký typ držáku na mýdlo a dávkovače nejlépe vyhovuje vašim potřebám. Existují držáky na kusové mýdlo, tekuté mýdlo i pěnové mýdlo. Dávkovače se vyrábí v manuálních i automatických variantách. Stojánky na kartáčky mohou být samostatné nebo v kombinaci s držákem na mýdlo. Vybrat pak lze také z doplňků stojících nebo závěsných, které se připevňují ke zdi.

Srovnání možností při výběru

Doplňky z keramiky jsou elegantní a klasické, hodí se do teplých koupelen v základním i rustikálním stylu. V keramickém provedení jsou k dostání všechny typy doplňků od mýdlenek až po stojánky na kartáčky. Snadno se udržují, ale jsou křehké a pořizovací cena bývá vyšší.

Skleněné doplňky patří do minimalistické a moderní koupelny. Jsou opět křehké a dražší, ale působí luxusně. Často bývá sklo v kombinaci s kovem. Ten je praktický, protože propůjčuje sklu svou odolnost. Zde je ale třeba dbát na výběr kvalitního kovu, který nebude reznout ani se loupat.

Další luxusnější variantou je dřevo. To se hodí do koupelen plných přírodních prvků a materiálů. Ve vlhkém prostředí se ale hůř udržuje a má tak kratší životnost. Pokud však hledáte opak, vsaďte na plasty. Ty se snadno čistí a vydrží dlouho. Nejsou však tolik estetické.

Další tipy

  • Při výběru držáku na mýdlo zvažte velikost mýdla, které používáte.
  • Pokud máte malé děti, zvolte dávkovač mýdla s pumpičkou, aby se s ním snadno manipulovalo.
  • Stojánek na kartáčky umístěte tak, aby k němu měli všichni snadný přístup.
  • Pravidelně čistěte držáky a dávkovače, abyste zabránili tvorbě plísní.

Háčky a držáky na ručníky

Držáky a háčky na ručníky jsou nezbytným prvkem každé koupelny, zajišťujícím praktické uspořádání i estetický přínos. Při jejich výběru je důležité zvážit materiál, design, velikost a umístění.

Nástěnné držáky na ručníky jsou ideální pro menší koupelny, kde je potřeba šetřit místem. Mohou být jednoduché a moderní, elegantní nebo designové s neobvyklými tvary a materiály. Otočné držáky umožňují snadné nastavení polohy, což je užitečné pro rychlé sušení více ručníků.

Pro větší koupelny jsou volně stojící držáky skvělou volbou, nabízející flexibilitu v umístění. Stojany na ručníky, často z kovu nebo dřeva, pojmou několik ručníků a přidají koupelně elegantní nádech. Koše na ručníky kombinují funkci držáku a úložného prostoru, ideální pro organizaci ručníků i dalších potřeb.

Materiál držáků a háčků je klíčový. Nerezová ocel je odolná vůči vlhkosti a korozi, ideální pro moderní koupelny. Chromové držáky jsou lesklé a elegantní, snadno se udržují a vypadají luxusně. Dřevěné prvky přidávají teplo a přírodní vzhled, vhodné pro rustikální koupelny, zatímco plastové varianty jsou levnější a dostupné v různých barvách.

Kosmetická zrcátka

Kosmetická zrcátka v mnoha provedeních jsou praktickým a elegantním doplňkem do koupelny, který nabízí flexibilitu v umístění a používání. Mohou být umístěna kdekoliv a snadno přemístitelná podle potřeby.

Závěsná kosmetická zrcátka jsou menší než klasická nástěnná, často oboustranná – jedna strana s normálním odrazem a druhá se zvětšením, ideální pro detailní úpravy obličeje. Mnohé modely jsou přenosné a vybavené LED osvětlením, které poskytuje jasné a přirozené světlo pro přesné líčení nebo holení.

Hlavní výhodou kosmetických zrcátek je jejich flexibilita a přizpůsobitelnost. Nastavitelný úhel pohledu a přenosnost jsou klíčovými benefity, které závěsná zrcadla nenabízejí. Navíc LED osvětlení u kosmetických zrcátek zajišťuje optimální podmínky pro detailní práci.

Naopak nevýhodou je, že kosmetická zrcátka, ač praktická, neposkytují plnohodnotný odraz celého těla a vyžadují dodatečný prostor. Pokud tedy nezvolíme variantu, kdy se zrcátko přivrtává ke zdi, je nutné mu ještě v koupelně najít místo na poličce.

Poličky všeho druhu

Poličky v koupelně jsou nepostradatelným doplňkem, který zajišťuje úložný prostor a zároveň dodává styl. Ať už je umístíte do sprchového koutu, k vaně nebo jinam, správně zvolené poličky výrazně zlepší organizaci a vzhled vaší koupelny.

I v tomto případě je mnoho možností, jak, kam a jakou poličku zvolit. 

  • poličky a panely do sprchového koutu – ve sprchovém koutu jsou poličky ideální pro ukládání sprchových gelů, šamponů a dalších hygienických potřeb. Odolné materiály, jako nerezová ocel nebo plast, jsou zde obzvlášť praktické. I něco tak obyčejného jako polička do sprchy může skrývat plno vychytávek. Součástí může být třeba LED světlo nebo zabudovaná stěrka na sklo.
  • poličky k vaně nebo do prostoru – poličky u vany poskytují pohodlný přístup k ručníkům a mýdlům. Výběr materiálů jako dřevo, bambus nebo kov závisí na stylu vaší koupelny a osobních preferencích.
  • poličky nad umyvadlo – nad umyvadlem jsou poličky skvělým místem pro zubní kartáčky, pasty a další každodenní potřeby. Skleněné nebo kovové poličky se snadno čistí a udržují, a často nabízejí praktické doplňky jako držáky na ručníky.

Stylové a praktické poličky do koupelny mohou výrazně zlepšit organizaci a estetiku prostoru. Dbejte však na odbornou instalaci, zejména poličky skleněné mohou být v opačném případě i nebezpečné. 

Šikovné systémy koupelnových doplňků

Hansgrohe WallStoris jsou elegantní a flexibilní systémy úložných prostorů do sprchy, které vám pomohou uspořádat vaše koupelnové doplňky a uvolnit cenný prostor. Systém se skládá z lišt a doplňků, které lze snadno instalovat na zeď a přizpůsobit vašim individuálním potřebám.

WallStoris nabízí širokou škálu polic, košů, držáků a dalších doplňků, které vám pomohou uspořádat vše od šamponů a sprchových gelů až po ručníky a župany. Tyto doplňky se na lištu jednoduše nacvaknou, dají se libovolně přemístit a obměňovat, což umožňuje vysokou míru variability. Klasické doplňky ze série AddStoris pak celý design ještě více pozvednou a ucelí.

Emco Liaison je luxusní systém úložných prostorů do sprchy, vyrobený z vysoce kvalitních materiálů, jako je mosaz a nerezová ocel. Nabízí elegantní a nadčasový design, který doplní každou koupelnu. Systém Liaison zahrnuje širokou škálu polic, košů, držáků a dalších doplňků, které lze kombinovat a sladit tak, aby odpovídaly vašim individuálním potřebám.

Který systém je pro vás ten pravý?

To záleží na vašich individuálních potřebách a preferencích. Pokud hledáte moderní a minimalistický systém s úložným prostorem, AddStoris je skvělou volbou. Pokud potřebujete více úložného prostoru a chcete robustnější systém, WallStoris je dobrou volbou. Emco Liaison zase nabízí ještě luxusnější vzhled pro náročné zákazníky.

Tipy pro výběr koupelnového úložného systému:

  • Přemýšlejte o tom, kolik úložného prostoru potřebujete.
  • Zvažte styl vaší koupelny a vyberte si systém, který k ní bude ladit.
  • Vyberte si systém, který je vyroben z vysoce kvalitních materiálů.
  • Ujistěte se, že systém je snadno instalovatelný a čistitelný.

Nabídka nemovitostí

Nové články