Mikrocementová stěrka: Oblíbený materiál pro moderní interiéry

Mikrocementová stěrka: Oblíbený materiál pro moderní interiéry

Komentáře: 0

Mikrocementová stěrka je v posledních letech trendy. Zejména díky atraktivnímu betonovému vzhledu a skvělým vlastnostem. S oblibou je využívána na podlahy i stěny, je tak poměrně univerzální.

Hydroizolace jako základ

Ještě, než se pustíte do aplikace betonové stěrky, důležitým krokem je vždy hydroizolace základů. Ta hraje klíčovou roli v případě podlah. Pronikající vlhkost by totiž mohla váš výsledek poškodit, hrozí i vznik plísní. Proto je vždy důležité mít kvalitní základ, na který můžete dále stavět. K hydroizolaci se využívají různé materiály. Jedná se většinou o příměsi, penetrace či stěrky – díky tomu je použití rychlé a snadné.

Mikrocementová stěrka

Pokud hledáte jednoduché řešení, jak zajistit praktické a efektní podlahy, mikrocementová stěrka se přímo nabízí. Skvěle se hodí do koupelen, chodeb, ale i kuchyně. Výhodou je její odolnost a jednoduchá aplikace, kterou zvládnete i sami. Výsledkem je hladký povrch bez spár, snadno tak zajistíte hygienickou údržbu. Vzhled podobný betonu vnese do interiéru minimalistický a industriální design, stěrka je proto oblíbená zejména v moderních interiérech.

Ošetření stěn

Pokud se vám líbí betonový design, ale nehodí se vám zrovna k podlahám, stěrku můžete využít i na stěnách. Dodá jim skvělý vzhled, a přitom zajistí odolnost proti poškození i vodě. Díky tomu je využívána zejména v koupelně či kuchyni, ale jako estetický prvek skvěle poslouží i v obývacím pokoji či ložnici. Nemusíte se přitom držet klasického šedého odstínu – nabízí se totiž i řada dalších barev, například jemné odstíny hnědé či oranžové, ale i spousta výraznějších veselých barev.

Mikrocementová stěrka představuje všestranný materiál s praktickými vlastnostmi. Je funkční, snadno se udržuje, a přitom dodá vašemu domovu moderní a elegantní vzhled.

Nabídka nemovitostí

Nové články