Grassland landscape and greening environment park background

Nebaví vás zalévat nebo nemáte čas? Chcete ušetřit 40 % vody? Pořiďte si automatický závlahový systém!

Komentáře: 0

Údržba trávníku může být náročná, zejména pokud se jedná o pravidelné zalévání. Pokud nemáte čas nebo vás prostě nebaví neustále myslet na zavlažování trávníku, máme pro vás řešení. Automatický závlahový systém je odpovědí na vaše problémy. Nejenže vám ušetří čas, ale také výrazně sníží spotřebu vody.

Co je automatický závlahový systém?

Automatický závlahový systém je moderní technologie, která automatizuje proces zalévání vaší zahrady nebo trávníku. S tímto systémem nemusíte trávit hodiny zaléváním – vše se děje automaticky podle naprogramovaného rozvrhu. Tento systém je navržen tak, aby byl efektivní a šetřil vodu.

Výhody automatického závlahového systému

  1. Úspora času: Nemusíte se starat o ruční zalévání, systém se postará o vše za vás.
  2. Úspora vody: Automatická závlaha může snížit spotřebu vody až o 40 % ve srovnání s běžným zaléváním.
  3. Efektivní zalévání: Systém zajišťuje rovnoměrné zalévání celé plochy, což je klíčové pro zdravý a krásný trávník.
  4. Flexibilita: Můžete nastavit zalévací rozvrh podle potřeb vaší zahrady a klimatických podmínek.
  5. Pohodlí: Už žádné tahání hadic a kropení, vše se děje automaticky.

Travní koberec a závlahový systém?

Ano, to je ideální řešení. Instalaci závlahového systému byste měli ideálně vyřešit po dokončení terénních prací, před pokládkou travního koberce. Samotné položení travního koberce je velmi snadné a rychlé. Pokud máte zkušenosti se zahradničením, zvládnete to sami, ale pokud potřebujete pomoc nebo chcete mít jistotu profesionální instalace zvolte pokladanetravniky.cz.

Ti Vám zaručí špičkové travní osivo Barenbrug z Holandska, které je celosvětově uznávané pro svou odolnost a luxusní vzhled. Navíc, trávníkové koberce pěstují v úrodných oblastech Lucka, kde ideální písčitá půda zajišťuje vynikající růst a zároveň umožňuje udržet příznivé ceny díky absenci nákladů na dovoz. Travní koberce mají také tu výhodu, že rostou pomaleji než běžné trávníky, což pro vás znamená méně časté sečení a snadná údržba trávníku. S automatickým závlahovým systémem a kvalitním travním kobercem bude vaše zahrada vždy vypadat skvěle, aniž byste museli věnovat hodiny péči o ni.

Chcete si položit travní koberec sami?

Pokud jste zdatní zahradníci, zvolte možnost položení si travní koberec sami. Začněte na delší straně zahrady, což vám zjednoduší práci s řezáním. Pásy travního koberce by měly těsně navazovat, ale nesmějí se překrývat. Další řadu pokládejte rovnoběžně s předchozí, aby spáry mezi konci pásů jedné řady nesouhlasily se spárami v předchozí řadě, což zajistí efekt střídavých spár jako na cihlové zdi.

Při pokládání je důležité odřezávat přebytečné části drnů, zejména v rozích a na okrajích plochy, pomocí ostrého nože. Aby se travní koberec nepoškodil, je vhodné při pokládání nevstupovat přímo na travní drn. Místo toho můžete použít dlouhé ploché prkno, které rovnoměrně rozloží váhu a zabrání poškození trávy.

Závěr

Automatický závlahový systém je skvělým řešením pro každého, kdo chce mít krásný a zdravý trávník bez námahy a s minimální spotřebou vody. Díky němu ušetříte čas, snížíte spotřebu vody až o 40 % a zajistíte rovnoměrné zavlažování vaší zahrady. Instalace závlahového systému je ideální provést před položením travního koberce, což je samo o sobě rychlý a jednoduchý proces. Pokud si na to sami netroufáte, můžete využít profesionálních služeb, které zajistí perfektní výsledek.

Nabídka nemovitostí

Nové články