stena

Proč mít doma komodu a jak ji vybrat?

Komentáře: 0

Komoda je praktický kousek nábytku, který sice působí nenápadně, o to víc ale překvapí, co všechno zvládne. Poskytne vám další úložný prostor, postavit na ni můžete televizi i fotografie a další dekorační předměty. Jaké jsou její další výhody a jak vybrat tu pravou?

Komoda se hodí do každé místnosti

Kdo už ji doma má, ten ví, že jedna většinou nestačí. Využití najde v každé místnosti, má široké možnosti využití. V ložnici komody poslouží k ukládání spodního prádla, ponožek a dalších menších kousků oblečení, v obývacím pokoji zase k uložení dokumentů, které potřebujete mít po ruce, fotografií, postavit na ni můžete i televizi. V dětském pokoji je ideální pro uložení hraček nebo školních potřeb, v předsíni do ní zase můžete uložit boty, deštník, klíče a další věci, které by jinak ležely na zemi.

Jaké má komoda výhody?

Komoda je oblíbený kousek nábytku, který:

  • Nezabere moc místa.
  • Vše budete mít pěkně po ruce.
  • Je dostupný v mnoha provedeních, tak ji snadno sladíte se svým interiérem.
  • Uložit do ní můžete oblečení, ložní prádlo, knihy, dokumenty a mnoho dalšího.
  • Poslouží třeba jako podstavec pod televizi v obývacím pokoji nebo lampičku, využít se ale dá i jako příborník nebo kredenc.
  • Je všestranná, takže ji můžete umístit všude, kde na ní máte prostor.
Zdroj fotografií: XXXLutz. 

Jak vybrat tu pravou a nejlepší?

Vybrat tu pravou komodu se může zdát jako těžko rozlousknutelný oříšek, není tomu ale tak. Když víte, jak na to, zvládnete to raz dva a můžete se těšit z nového kousku nábytku u vás doma. Jak postupovat?

Nejprve si zodpovězte otázku, do které místnosti ji vybíráte. Podívejte se, kolik na ní máte místa a v jakém stylu je prostor zařízený. Komoda by s ním měla ladit. Ujasněte si také to, k čemu ji chcete využívat a zda dáváte přednost policím uvnitř komody, nebo preferujete spíš zásuvky. Vsadit můžete i na kombinaci a dopřát si několik zásuvek a nějakou tu polici.

Podcenit byste neměli ani materiál a barvu komody. Bílá je univerzální, hodí se ke všem stylům a dá se kombinovat i s dalšími materiály, možná vám ale bílá příliš nevyhovuje. Když přijde na materiál, nejlepší je masivní dřevo, které ale na někoho může být těžké. V takovou chvíli je nejlepší volbou dýha. Je lehčí, ale na první pohled si zachová vzhled dřeva.

Náš tip na závěr: Kdo má rád rozmanité trendy a nekomplikované čištění, pro toho je nejlepší volbou foliovaná nebo lakovaná komoda.

Nabídka nemovitostí

Nové články