Mooden_maly_byt_interier (1) (1)

Efektivní využití malého bytu: vzorová garsonka v bytovém domě

Komentáře: 0

Vybavení malometrážního bytu je vždy skutečnou výzvou, ale s trochou kreativity a pečlivého plánování se dá proměnit v útulný a pohodlný domov. Tento přístup skvěle ukázali designéři z interiérového studia Mooden, kteří navrhli a realizovali interiér vzorového bytu v bytovém domě developera.

Fotorealistické vizualizace a realizace

Už od začátku práce na projektu bylo jasné, že bude potřeba počítat s každým kouskem prostoru a vymyslet, jak jej co nejefektivněji využít. Interiérové studio Mooden vytvořilo detailní fotorealistické vizualizace, podle kterých vznikla celá realizace bytu včetně nábytku na míru. Porovnání vizualizací s fotografiemi dokazují, že výsledek velmi přesně odpovídá návrhu. Spojení fáze návrhu a realizace bytu do jednoho procesu (služba Design & Build), za který nese odpovědnost pouze jedna firma, je pro investora výhodné jak finančně, tak i z hlediska úspory času a energie spojené s koordinací více firem.

Popis obrázku: Vizualizace (vlevo) dokonale koresponduje s výslednou realizací (vpravo)

Ložnice v mezonetu

Garsonka v budově bývalé továrny s vysokými stropy přímo volala po vytvoření mezonetu – otevřeného mezipatra, které z místnosti o ploše 27 m² udělá velkorysý vzdušný prostor. Ložnice v mezipatře nabízí pohodlí a částečné soukromí, což ocení zejména páry.

Zatímco ložnice tvoří čistě soukromou zónu, místnost pod mezonetem je společenskou částí, plní funkci kuchyně, jídelny, obývacího pokoj i pracovny. Veškeré vybavení a nábytek je navržen tak, aby umožnily pohodlné vykonávání všech těchto aktivit v jedné místnosti. Tento malometrážní byt je praktickou ukázkou efektivního využití každého centimetru prostoru.

Popis obrázku: Ložnice v mezonetu má po stranách vestavěné skříně

Chytré úložné prostory

U malého bytu bylo důležité naplánovat úložné prostory s maximální efektivitou a pečlivě vybírat nábytek a barevnou paletu. Pod schodištěm vzniklo originální úložné místo – schody jsou multifunkční, skrývají zásuvky a skříňky, které jsou nenápadné a snadno přístupné.

Vestavěné skříně pod schodištěm v nenápadné bílé barvě nenarušují estetiku místnosti a ideálně využívají prostor pro ukládání věcí. Další cenné úložné prostory se nacházejí ve vestavěné kuchyňské lince navržené na míru, která zabrala celou stěnu pod mezonetem.

Popis obrázku: Prostor pod schody je efektivně využitý

Multifunkční nábytek

Důležitou roli v tomto projektu sehrál také výběr multifunkčního nábytku, který maximálně využívá omezený prostor malometrážního bytu. Jedním z nejpraktičtějších prvků se staly stolky Tablies. Konferenční stolek Tablies Eject v sobě skrývá úložný prostor a nabízí více funkcí v jednom. Jednoduchým vysunutím desky se z něj během okamžiku stane malý jídelní nebo pracovní stolek. A šikovný stolek Tablies Vario lze přenášet podle aktuální potřeby, otáčet a využívat několika možnými způsoby.

Popis obrázku: V popředí je vidět rozkládací jídelní stůl, vzadu multifunkční stolek Tablies eject

Nábytek vyrobený na míru

V menších bytech se do nábytku na míru rozhodně vyplatí investovat. Skvělým příkladem chytrého nábytku na míru je pracovní stůl sofistikovaně ukrytý ve skříni. Jedná se o výklopnou desku, která je součástí skříně na míru, a snadno se promění v plnohodnotný pracovní prostor.

Tento prvek umožňuje obyvatelům efektivně využívat každý kout bytu a zároveň udržovat interiér uklizený. Součástí jídelního koutu je rozkládací jídelní stůl, ve složeném stavu pohodlně poslouží dvěma osobám, a při rozložení poskytne dostatek místa pro čtyři. Tento chytrý nábytek dokazuje, že i v malém bytě je možné dosáhnout vysokého standardu bydlení bez kompromisů.

Popis obrázku: Sklopný pracovní stůl slouží jako plnohodnotné pracovní místo. V neaktivním stavu nezabírá žádný prostor a splývá s nábytkem.

Pokud řešíte interiér malého bytu, doporučujeme nechat si navrhnout interiér profesionály, kteří rozumí specifikům a výzvám malometrážního bydlení. Kontaktujte interiérové studio Mooden a využijte služeb Design & build, rádi vám s interiérem malého bytu pomohou.

Nabídka nemovitostí

Nové články