main_krzesłaogrodowe4

Jaké zahradní židle vybrat? Praktický přehled nejlepších židlí na zahradu

Komentáře: 0

Léto, teplé dny lákají k využití vlastní zahrady a trávení času venku. Pro co nejlepší odpočinek se vyplatí pořídit si vhodný zahradní nábytek a také zahradní židle. Nákup nábytku může být problém, proto vám doporučíme, jaký zahradní nábytek vybrat, abyste byli s výběrem spokojeni.

Zahradní židle jako praktický zahradní nábytek

Když vybíráte zahradní nábytek, dbejte na jeho odolnost, funkčnost a pohodlí. Důležitou otázkou je také estetika produktů. Zahradní nábytek by měl potěšit svým vzhledem, ale především sloužit pro relaxaci. Zahradní nábytek můžete umístit na terasu nebo balkón, proto je dobré pamatovat na výběr modelů, které budou vyhovovat vašim potřebám.

Židle zaujímají mezi zahradním nábytkem zvláštní místo. Židle si na zahradu pořiďte, zvláště když rádi pořádáte venkovní party nebo když rádi se stolujete v pohodlí vlastní zahrady. Vhodná zahradní židle bude pohodlná a atraktivní, odolná vůči mechanickému poškození a nebude se deformovat vlivem měnících se povětrnostních podmínek. Můžete se rozhodnout pro modely ze dřeva, technoratanu, plastu nebo kovu.

Klasické židle z masivního dřeva

Dřevěný nábytek je klasickou a krásnou ozdobou každého aranžmá, včetně toho zahradního. Solidní nábytek z masivního dřeva nejen ozdobí prostory, ale bude i mimořádně funkčním prvkem. Elegantní modely mohou být vyrobeny z domácích druhů dřeva (nejčastěji se používá smrk nebo dub) nebo exotického dřeva. Bez ohledu na zvolený materiál dbejte na to, aby byly vaše židle dobře impregnované – díky pravidelné impregnaci si tento krásný zahradní nábytek zachová estetický vzhled po dlouhou dobu a bude vám dobře sloužit.

Mnoho lidí se rozhoduje pořídit si na zahradu dřevěné židle. Jsou snadno dostupné a poměr ceny a kvality je nadmíru uspokojivý. Cenově dostupné modely snadno najdete na trhu, v populárních zahradnictvích a hobby marketech.

Technoratanový nábytek a technoratanová židle

Když vybíráte zahradní nábytek, vyplatí se zvolit krásu ratanového nábytku. Ratanový nábytek je nejčastěji kupovaným nábytkem a jeho velká obliba souvisí s jeho odolností. Nevyžadují pravidelnou údržbu jako dřevěný nábytek, jsou také mnohem odolnější než plastový nábytek. Zahradní židle z technoratanu jsou obzvláště atraktivní, a navíc jsou odolné vůči povětrnostním vlivům a svou krásou doplní zahradní aranžmá. Technoratan se působením vlhkosti nekroutí a čištění nábytku je extrémně jednoduché.

Plastové zahradní židle – plastový zahradní nábytek

V případě zahradního nábytku je plastový nábytek nejlevnější variantou, ale také nejméně odolnou. S jejich nákupem nebudou spojeny velké náklady, ale měli byste dávat pozor, abyste je nevystavovali vlivu příliš nepříznivých povětrnostních podmínek. Jejich skladování může být problematické, zvláště když modely nebudou skládací. Při výběru plastového nábytku je dobré pořídit si vhodný ochranný kryt na nábytek. Přikrytí nábytku speciálním ochranným potahem snížíte pravděpodobnost poškození a deformací materiálu.

Navzdory skutečnosti, že plastové židle jsou méně odolné, jsou poměrně oblíbené. V jejich případě je peče o ně omezená na čištění a nepředstavuje zásadní problém. Jsou také extrémně lehké, takže není problém s jejich přenášením, rovněž pro děti nebo starší osoby.

Solidní kovový nábytek – zahradní židle s kovovým rámem a látkovým sedákem

Hliníkový zahradní nábytek je oproti zdání poměrně častou volbou. Oblíbené jsou modely s lehkým hliníkovým rámem a látkovým sedákem. Méně oblíbený je litinový nábytek, který se vyznačuje vysokou hmotností. Nejčastějším hliníkovým nábytkem jsou skládací židle, které lze snadno vzít s sebou na pláž nebo výlet mimo město. Jejich údržba je snadná, i když nekvalitní hliníkové rámy se mohou deformovat. Nejlepší je volit modely s voděodolným materiálem, který se snadněji čistí a odolává nepřízni počasí (UV záření, déšť a proměnlivá teplota).

Nejen zahradní židle – atraktivní a elegantní sady zahradního nábytku

Zahradní nábytek si můžete pořídit výběrem jednotlivých produktů, ale můžete se rozhodnout i pro kompletní sadu. Jaké vlastnosti mají takové sady a jakou sadu nejlépe vybrat? Pro stolování se rozhodněte pro velký zahradní stůl se šesti nebo čtyřmi židlemi. K relaxaci a odpočinku budou lepší malé stolky a dvě židle nebo zahradní křesla.

Nabídka nemovitostí

Nové články