moderni-loznice

Moderní ložnice pro náročné – jak si ji zařídit?

Komentáře: 0

Ložnice není jen místem ke spaní, ale je také útočištěm, kde relaxujeme a nabíjíme se energií. Proto si zaslouží zvláštní pozornost při zařizování. Pokud toužíte po moderní ložnici, která splní všechny vaše požadavky, čtěte dále.

Základem je postel

Postel je středobodem každé ložnice. Vybírejte ji pečlivě, protože ovlivňuje nejen vzhled místnosti, ale také kvalitu spánku. Díky svému elegantnímu vzhledu a pohodlí je v současnosti velmi oblíbená čalouněná manželská postel. Můžete si vybírat z různých barev a materiálů, aby dokonale zapadla do vašeho interiéru.

Preferujete-li klasičtější styl, je dobrým nápadem buková postel. Bukové dřevo je známé svou pevností a odolností. Při výběru postele ale zvažte nejen její vzhled, ale i rozměry. Postel by měla být dostatečně velká, abyste se v ní mohli volně pohybovat.

Matrace – investice do zdraví

Matrace je jednou z nejdůležitějších částí postele. Na jeho kvalitě závisí kvalita spánku a celkové zdraví. Vyberte si proto takovou matraci, která podporuje přirozenou křivku páteře a přizpůsobí se tvaru vašeho těla. Důležitý je i materiál matrace. Paměťová pěna, latex nebo pružiny – každý materiál má své výhody a nevýhody.

Pokud máte problémy s páteří, poraďte se s odborníkem, který vám pomůže vybrat si matraci podle vašich zdravotních potřeb.

Skříně a komody

Dostatek úložného prostoru je v ložnici opravdu důležitý. Skříně a komody slouží k uskladnění oblečení, prádla a dalších věcí. Vyberte si ale takový nábytek, který bude nejen praktický, ale také estetický. Moderní skříně jsou často vybaveny posuvnými dveřmi a velkým množstvím polic a šuplíků. Pokud máte málo místa, můžete využít prostor pod postelí nebo zvolit nábytek s integrovanými úložnými prostory.

Noční stolky

Noční stolky jsou praktickým doplňkem každé ložnice. Slouží k odložení knihy, brýlí nebo sklenice vody. Vyberte si noční stolky, které budou ladit s vaší postelí a skříní. Můžete si zvolit noční stolky s otevřenými policemi, šuplíky nebo kombinaci obou. Máte-li omezený prostor, je dobrým nápadem vybrat si závěsné noční stolky nebo police.

Osvětlení

Osvětlení hraje důležitou roli při vytváření příjemné atmosféry v ložnici. Vyhněte se ale příliš ostrému světlu a zvolte spíše tlumené a teplé světlo. Můžete použít stojací lampu, nástěnná svítidla nebo LED pásky. Chcete-li mít možnost regulovat intenzitu světla, zvolte svítidla s regulátorem.

Textilie

Textilie dodají vaší ložnici útulnost a teplo. Vyberte si kvalitní povlečení, přikrývky a polštáře z přírodních materiálů, jako je bavlna nebo len. Tyto materiály jsou prodyšné a hypoalergenní. Chcete-li mít originální interiér, je dobrým nápadem vlastní potisk věcí. Můžete si tak zvolit svůj vlastní a originální design.

Dekorace

Dekorace dodají vaší ložnici osobní charakter. V tomto směru je ideální použít obrazy, fotografie, svíčky, květiny nebo jiné dekorativní předměty. Důležité je, abyste se ve své ložnici cítili příjemně a aby vás obklopovali věci, které máte rádi.

Barvy

Výběr barev má velký vliv na atmosféru místnosti. Pastelové barvy, jako je modrá, zelená nebo fialová, působí uklidňujícím dojmem. Chcete-li, aby vaše ložnice působila energičtěji, můžete zvolit výraznější barvy, než je červená nebo oranžová.

S barvami to ale nepřehánějte. Příliš intenzivní barvy totiž mohou stimulovat mozek, což by vám mohlo ztížit usínání. Při výběru barev zohledněte velikost místnosti a množství přirozeného světla.

Praktické tipy na závěr

  • Minimalismus je in – pokud máte rádi jednoduchý a čistý design, zvolte minimalistický nábytek a dekorace.
  • Přírodní materiály – dřevo, kámen a kov dodají vaší ložnici přírodní vzhled a teplo.
  • Zelené rostliny – rostliny nejen zlepší kvalitu vzduchu, ale dodají vaší ložnici svěžest.
  • Osobní doteky – zahrňte do své ložnice osobní předměty, které vám připomínají příjemné chvíle.
  • Akustika – dbejte na dobrou akustiku v ložnici. Koberce, závěsy nebo akustické panely pomohou snížit hluk.
  • Ventilace – zajistěte dostatečnou ventilaci v ložnici, abyste předešli plísním a roztočům.

Nabídka nemovitostí

Nové články