koupelna A

Jak zařídit koupelnu v bytě k pronájmu? 7 rad pro majitele bytů

Komentáře: 0

Zařizování koupelny v bytě určeném k pronájmu může být náročný úkol. Jako majitel nemovitosti chcete jistě vytvořit prostor, který nejen, že bude funkční a atraktivní pro potenciální nájemníky, ale také hlavně kvalitní a odolný.

Ať už plánujete kompletní renovaci nebo jen částečnou modernizaci koupelny, správný přístup k zařízení může výrazně zvýšit hodnotu vaší nemovitosti a přilákat tím ty správné nájemníky.

Pojďme se tedy společně s prodejcem koupelnového vybavení WellMall podívat na to, jak vytvořit koupelnu, která bude atraktivní pro nájemníky a zároveň praktická pro vás jako majitele nemovitosti.

1. Vsaďte na neutrální design

Při výběru obkladů buďte obzvlášť pečliví. Vybírejte raději neutrální barvy, jako jsou šedá, béžová, bílá, případně hnědá a velkoformátové obklady.

Světlé neutrální barvy nejen, že budou vyhovovat velké většině nájemníků, ale zároveň poskytnou dojem prostornosti a čistoty.  Velké formáty obkladů zase usnadní údržbu koupelny.

Nájemník si navíc díky neutrálním barvám bude moci sám prostor doladit podle svého vkusu. Raději se proto vyvarujte výrazným vzorům a zběsilým barvám a pamatujte, že v jednoduchosti je krása.

2. Investujte do kvalitního vybavení

Kvalitní koupelnové vybavení, jako jsou sprchové kouty, vaničky, sprchové sety a vodovodní baterie a sanitární keramika, jsou základem dlouhodobé spokojenosti jak nájemníků, tak i vás pronajímatelů. Volbou kvalitního vybavení vám odpadnou časté starosti s nefunkčním nebo rozbitým vybavením.

Proto si při výběru vybavení dejte opravdu záležet, kde ho kupujete. Na e-shopu WellMall se ale bát nemusíte. Ti si na svých produktech dávají obzvlášť záležet. Nabízí kvalitní a propracované vybavení od sprchových koutů až po sprchové sety. A případně, kdyby se cokoli jen stalo, nabízí i náhradní díly a veškeré problémy snadno vyřeší.

Zdroj fotografií: Wellmall

Zvažte také úsporné baterie a duální splachování WC, které pomohou snížit spotřebu vody. Tyto prvky mohou být atraktivní pro nájemníky, kteří dbají na životní prostředí nebo chtějí snížit své účty za vodu.

3. Zajistěte dostatek úložného prostoru

Dostatečný úložný prostor je důležitý pro pohodlné bydlení a udržení pořádku v koupelně.

Instalujte skříňku pod umyvadlo pro uložení ručníků nebo čistících prostředků. Místo klasického zrcadla zvolte galerku, která poskytne dostatek prostoru pro uložení hygienických a kosmetických potřeb. Nezapomeňte ani na klasickou koupelnovou skříňku. Přidat můžete i police pro umístění dekorativních prvků.

Důležitým prvkem jsou háčky na ručníky nebo organizéry do sprchy. Tyto drobnosti mohou výrazně zlepšit využitelnost prostoru.

4. Dbejte na dobré osvětlení

Správné osvětlení hraje velkou roli v každém prostoru a ani koupelna není výjimkou.

Instalujte kvalitní osvětlení nad zrcadlem (galerky většinou mají osvětlení již zabudované) a v celé koupelně. Ujistěte se, že osvětlení je dostatečně jasné pro každodenní úkony, jako je holení nebo líčení.

Velmi oblíbená možnost je zahrnutí LED pásků. Můžete jimi podsvítit třeba skříňky nebo jiné vybavení.

Zdroj fotografií: Wellmall

5. Snadná údržba je klíčová

Koupelna, která se snadno udržuje, bude dlouhodobě v lepším stavu a ušetří vám i vašim nájemníkům čas i peníze.

Vybírejte materiály, které jsou hladké, snadno se čistí, udržují a jsou vhodné do koupelen. Vhodné jsou tedy již zmíněné velkoformátové obklady a dlažba, ty totiž mají mezi sebou méně spár, což vám úklid výrazně urychlí.

Pokud není v koupelně okno, nezapomeňte nainstalovat ventilaci pro prevenci plísní a vlhkosti. Kvalitní ventilátor je nezbytný pro udržení zdravého prostředí v koupelně a zamezuje poškození způsobeného vlhkostí.

6. Myslete na bezpečnost

Ať už může být koupelna sebevíc krásná a moderní, vždy dbejte hlavně na její bezpečnost, která je nezbytná pro spokojenost nájemníků a prevenci nehod.

Do sprchy nebo k vaně přidejte protiskluzové podložky. Nebo v případě sprchového koutu můžete rovnou zvolit vaničku s protiskluzovými výstupky.

Zdroj fotografií: Wellmall

Zajistěte, aby elektrické zásuvky byly v bezpečné vzdálenosti od vody a odpovídaly bezpečnostním normám pro koupelny!

Přidat můžete i opěrná madla, která ocení zejména starší méně mobilní lidé nebo rodiny s dětmi.

7. Využijte prostor efektivně

Na tomto bodě si dejte záležet převážně, pokud je koupelna menších rozměrů. Místo vany můžete instalovat sprchový kout s bezrámovou konstrukcí a s čirým sklem. Tato kombinace vám pomůže prostor opticky zvětšit.

Důkladně si tedy prostor rozvrhněte a rozmístěte důležité koupelnové vybavení tak, aby dávalo smysl a někde nebyl zbytečně nevyužitý prostor.

Pamatujte, že koupelna je jednou z nejdůležitějších místností pro potenciální nájemníky. Investice do funkční a příjemné koupelny se vám vrátí v podobě spokojených nájemníků a potenciálně vyššího nájemného. Dobře navržená a zařízená koupelna může být klíčovým faktorem při rozhodování o pronájmu bytu. A až budete koupelnové vybavení pořizovat, nezapomeňte mrknout na e-shop WellMall.

Nabídka nemovitostí

Nové články